با توجه به اهداف كلي اسلام و آرمان هاي شيعي كه از متن آيات قرآني و روايات معصومان (علیهم السلام) به دست مي آيد، مي توان گفت حكومت جهاني امام مهدي(عج)، اين اهداف متعالي قرآني را سرلوحه برنامه ها و اهداف خود قرار خواهد داد:
1. زمينه سازي براي پرستش حق و جهاني ساختن توحيد: (يَعْبُدُونَنِي لاَ يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً).
2. استقرار عدل و قسط و برابري.
3. امامت مستضعفان و نابودي مستكبران: (وَ نُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَي الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا...)
4. اقامه نماز و دادن زكات: (الَّذِينَ إِن مَكَّنَّاهُمْ فِي الأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلوةَ وَآتَوُا الزَّكَوةَ).
5. احياي دين واقعي خدا (اسلام محمدي (ص)).
6. استقرار همه جانبه دين و اجراي حدود و دستورهای الهي.
7. از بين بردن زمينه هاي فساد و تباهي در روي زمين.
8. نابود ساختن مظاهر كفر و شرك و نفاق.
9. تمكن و ولايت و استخلاف مؤمنان در زمين.
10. روشن ساختن معيارهاي شناخت حق.
11. ايجاد امنيت در همه ابعادِ حيات بشري (امنيت فكري، روحي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي در سطح جهان و از بين بردن عوامل ترس، اضطراب و ناامني).
12. ايجاد زمينه هاي رشد علمي، اخلاقي و عقلاني.
13. آماده ساختن زمينه رفاه همگاني و فراوانی نعمت.
14. تقسيم عادلانه ثروت.
15. ايجاد صلح جهاني.
16. حكم کردن بر اساس دستور خداوند: (وَ مَن لَمْ يَحْكُم بِمَا أَنْزَلَ اللّهُ فَأُولئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ) و (وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ) یا (إِنَّ اللّهَ يَأْمُرُكُمْ أَن تُؤَدُّوا الأَمَانَاتِ إِلَي أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُم بَيْنَ النَّاسِ أَن تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ).
17. نفي سلطه کافران از مسلمانان: (وَ لَن يَجْعَلَ اللّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَي الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلاً).
18. نفي سلطه اهل اتراف و اسراف: (وَلاَ تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ).
19. نفي سلطه هواپرستان و بي دينان: (وَ لاَتُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَن ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطاً).
20. نفي سلطه ظالمان: (وَ لاَ تَرْكَنُوا إِلَي الَّذِينَ ظَلَمُوا).
امام عصر(عج) به همه اهداف اسلام و وعده هاي قرآن جامه عمل مي پوشاند. هدف اسلام، آزاد كردن انسان ها از همه بندگي ها و ذلت ها و خواري ها؛ خاتمه دادن به شرك و بت پرستي؛ از بين بردن زمينه هاي فسق و فجور و گناه و فساد؛ برچيدن بساط ظلم، استعمار، خرافات و عقايد پوچ و موهوم؛ برداشتن امتيازهاي مادي؛ مبارزه با جهل و ناداني؛ برقراري عدالت و امنيت؛ بهره برداري از نعمت هاي الهي و استخراج كنز ها و گنج ها و منابع زمين؛ برقراري احكام خدا؛ استقرار نظم؛ حفظ حقوق؛ آماده كردن زمينه رشد و تكامل علوم؛ شكوفايي روحي و نشاط مردم و برقراري مساوات و قسط است. در رأس همه اين اهداف و اقدام ها نیز دعوت به توحيد و يكتاپرستي و رونق علم و ايمان، جلب رحمت و مغفرت الهي است. همه اين اهداف الهي و قرآني به دست آن ذخيره الهي و حجّت حق محقق خواهد شد.
مباني جهاني سازي مهدوي
1. جهاني بودن تعاليم دین اسلام.
2. اعتقاد به جهاني بودن رسالت پيامبر اسلام.
3. اعتقاد به امامت و رسالت جهاني امام عصر(عج).
4. اعتقاد به جاودانگي دين اسلام و فرازماني و مكاني بودن و ابدي و غير قابل نسخ و تحريف بودن قرآن و تغييرناپذير بودن احكام دين «حلال محمّد حلال إلي يوم القيامة».
5. مشترك بودن همه انسان ها در تكليف (در عبوديت و بندگي و اعتقاد به توحيد و عمل به دستورهای الهي).
6. مشترك بودن مصایب و مشكلات فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي جهان كنوني براي همه انسان ها (بحران امنيت و صلح و نبود عدالت و ارزش هاي معنوي).
7. نبود امكان تحقق صلح و عدالت جهاني با مباني مكاتب موجود غربي و غيرغربي و نبود شرط فاعلي و قابلي در شرايط كنوني جهان.
8. معقول نبودن تداوم حيات نظام هاي كفر و ظلم. بر اساس آموزه هاي دين، وجود كفر و شرك مستلزم نقض غرض خواهد بود؛ زيرا خداوند اراده كرده است كه دين اسلام در همه جهان فراگير شود و بر همه اديان غلبه يابد. پس بودن اديان غير توحيدي با اين غرض و وعده الهي منافات دارد. بنابراين، لازمه غلبه دين توحيدي اسلام، نابودي كفر و شرك است.
9. مقتضاي حكمت الهي، ايجاد زمينه هاي نجات و هدايت و كمال همه افراد بشر است.
10. مقتضاي عدالت خداي متعال، جهاني بودن رسالت امام عصر(عج) است و خدا، عدالت و نجات را مخصوص قوم و گروه خاص قرار نمي دهد؛ چون منع خير بر خدا محال است و مستلزم خلف وعده است كه برای خدا محال است.
11. مقتضاي لطف و رحمت عام خداوند، عموميت لطف و رحمت است.
«امروز دنيا تشنه عدالت و معنويت و عقلانيت و نجات است. اين دنياي سرشار از عدالت، پاكي، راستي، معرفت و محبت دنياي دوران امام زمان(عج) است و زندگي حقيقي (حيات طيبه) انسان در اين عالم مربوط به دوران بعد از ظهور امام زمان(عج) است كه خدا ميداند بشر در آنجا به چه عظمت هايي نایل خواهد شد.»
انتظار اسلامي، يعني انتظار دنيايي سرشار از عدالت و راستي، صميميت، انسانيت، معنويت، فضيلت و اخلاق انساني كه در آن، حاكميت زر و زور و تبليغات مزورانه و خبيثانه رسانه هاي جمعي شرق و غرب راهي ندارد. حكومت الهي حضرت بقية الله(عج)، حكومت عدالت، مواسات، مساوات، معنويت و فضيلت است.
محورهاي توسعه در حكومت جهاني مهدي(عج)
1. رشد علمي مردم و بالا رفتن قدرت عقل و تشخيص آنان.
2. رشد ديني و معنوي.
3. رشد اخلاقي و بسط ارزش هاي انساني، روحيه ايثار، تعادل، جهاد، محبت، امانت داري، برادري، صداقت و تمام آموزه هاي اخلاقي دين.
4. عدالت محوري در فرهنگ، سياست، اقتصاد، قضاوت، ظلم ستيزي و مبارزه با هرگونه فساد و طغيان.
5. تأمين امنيت در همه ابعاد روحي ـ رواني، فردي و اجتماعي در جامعه.
6. بهره مندي از تكنولوژي هاي پيشرفته و استفاده از وسايل ارتباطاتي و اطلاعاتي قوي.
7. توسعه رفاه و فراواني امكانات و نعمت هاي مادي.
8. جلوگيري از آلودگي و تخريب محيط زيست.
9. نابودي مراكز كفر و نفاق و طاغوت به عنوان اصلي ترين موانع رشد جوامع انساني.
10. ايجاد نظام مديريتي مبتني بر معيارهاي الهي و قرآني.
جهاني سازي مهدوي
اين نوع از جهانی شدن يا جهاني سازي بر اساس معيارها و اصول و اهداف متعالي اسلام كه در منابع اسلامي درباره آينده جهان و چشم انداز جهانی شدن اسلام به وسيله امام مهدي(عج) اشاره شده است، از برنامه هاي آن حجت الهي و امام بزرگ به شمار می رود. حضرت با تشكيل حكومت فراگير جهاني، همه امور جوامع بشري را با سياست، برنامه و هدف الهي اداره مي كند. جامعه بزرگ و نظام عادلانه بشري به دست آن حضرت، تحقق مي پذيرد و آرزوي ديرينه همه پيامبران، امامان، مصلحان و انسان دوستان برآورده مي شود. در آن دوران، تضادها، جنگ ها و خون ريزي ها بر سر منافع مادي و جاه طلبي ها از بين مي رود و كژي ها، پرخاشگري ها، تحقير ها، حقارت ها، تبعيض ها و بي عدالتي ها جاي خود را به صلح و صفا، برادري و برابري و عدالت مي دهد. با نابود ساختن كانون هاي شرك، كفر، فساد، جنگ، استثمار و استعمار، عوامل اصلي جنگ و ظلم و استثمار از بین می رود.
حكومت جهاني مهدي(عج) به عنوان مدينه فاضله اسلامي در واقع، تحقق وعده قطعي الهي است كه زمينه تجلي واقعي مقام خليفة اللهي انسان و اتمام نعمت پروردگار عالميان و فعليت يافتن اكمال دين و روز غلبه دين حق بر اديان و نحله ها و مكاتب ساختگي مدعي نجات و سعادت بشر است.
در واقع، آن روز، روز تجلي انوار الهي و اشراق ارض به نور رب است: (وَ أَشْرَقَتِ الأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا). آن روز، روزي است كه انوار حكومت ولايت خدا، زمين را روشن خواهد ساخت و خلافت زمين به دست صالحان و اوليای الهي، ثمرات و بركات خويش را عيان خواهد ساخت. زمين و زمان و جن و انس در برابر قدرت و هيبت «ولي الله اعظم» خضوع خواهند كرد. آسمان و زمين، بركات و گنج ها و اسرار خود را براي او آشكار خواهد ساخت و همه چيز زیر فرمان آن حجت حق خواهد بود. مسافت، مدت، زمين و زمان، ميان او و حكمش فاصله نخواهد انداخت: (إِذَا أَرَادَ شَيْئاً أَن يَقُولَ لَهُ كُن فَيَكُونُ).
سلام بر آن وليّ مطلق خدا و آن برپا كننده حق باذن الله، آن خاتم اوليا و اوصيا، همان كه منجي جهاني و قائد آسماني و وارث انبياي الهي و احياگر دين محمدي و برپا كننده عدالت علوي است. سلام بر او كه نامش، مهدي(عج) است و سيرت و صولت و صورتش، محمدي و علوي است.
ادامه دارد . . .