montazar.net
montazar.net
montazar.net
montazar.net
montazar.net

نکات و ویژگی ها

با دقت در روایات، می توان برای رجعت و اعتقاد به آن، ویژگی هایی را برشمرد که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
* از ایام الله
از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است: أَيَّامُ اللَّهِ ثَلَاثَةٌ يَوْمٌ يَقُومُ الْقَائِمُ وَ يَوْمُ الْكَرَّةِ وَ يَوْمُ الْقِيَامَة؛ روزهای خدا سه روز است: روز قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه) و روز رجعت و روز قیامت. (بحارالانوار، ج53، ص63، ح53)
لازم به ذکر است که روزهای مهم و سرنوشت ساز در طول تاریخ زندگی انسانی متعدد بوده و در قرآن نیز از ایام الله یاد شده است. برای آن که بتوان معنای مناسب این روایت را درک کرد از بیان مرحوم علامه طباطبایی بهره می گیریم. ایشان می فرماید:
آنچه از كلام خداى تعالى درباره قيامت و اوصاف آن به دست مى ‏آيد، اين است كه قيامت روزى است كه هيچ سببى از اسباب، و هيچ كارى و شغلى از خداى سبحان پوشيده نيست، روزى است كه تمامى اوهام از بين مى ‏رود، و آيات خدا در كمال ظهور ظاهر مى‏ شود،....اين حقيقت روز قيامت است، روزى كه مردم براى رب العالمين بپا مى ‏خيزند، روزى كه همه اسرارشان آشكار مى ‏شود، چيزى از ايشان بر خدا پوشيده نمى ‏ماند....
و رواياتى كه رجعت را اثبات مى ‏كند هر چند آحاد آن با يكديگر اختلاف دارند، الا اينكه با همه كثرتش (كه در سابق گفتيم متجاوز از پانصد حديث است) در يك جهت اتحاد دارند، و آن يك جهت اين است كه سير نظام دنيوى متوجه به سوى روزى است كه در آن روز آيات خدا به تمام معناى ظهور ظاهر مى ‏شود، روزى كه در آن روز ديگر خداى سبحان نافرمانى نمى‏ شود، بلكه به خلوص عبادت مى ‏شود، عبادتى كه آميخته با هواى نفس نيست، عبادتى كه شيطان و اغوايش هيچ سهمى در آن ندارد، روزى كه بعضى از اموات كه در خوبى و يا بدى برجسته بودند، يا ولى خدا بودند، و يا دشمن خدا، دوباره به دنيا بر مى ‏گردند تا ميان حق و باطل حكم شود.
و اين معنا به ما مى فهماند روز رجعت خود يكى از مراتب روز قيامت است، هر چند كه از نظر ظهور؛ به روز قيامت نمى‏ رسد، چون در روز رجعت باز شر و فساد تا اندازه‏ اى امكان دارد، به خلاف روز قيامت كه ديگر اثرى از شر و فساد نمى ‏ماند و باز به همين جهت روز ظهور مهدى (عجل الله تعالی فرجه) هم معلّق به روز رجعت شده است چون در آن روز هم حق به تمام معنا ظاهر مى ‏شود، هر چند كه باز ظهور حق در آن روز كمتر از ظهور در روز رجعت است.
و از ائمه اهل بيت (علیهم السلام) نيز روايت شده كه فرموده ‏اند ايام خدا سه روز است، روز ظهور مهدى و روز برگشت، و روز قيامت، و در بعضى از روايات آمده: ايام خدا سه روز است، روز مرگ و روز برگشت و روز قيامت.
روز ظهور مهدى (عجل الله تعالی فرجه) و روز رجعت و روز قيامت مراتب مختلف يك حقيقت هستند، و اين معنا يعنى اتحاد اين سه روز بر حسب حقيقت، و اختلاف آن ها از نظر مراتب ظهور. (المیزان، ج2، ص106، ذیل آیه210)

* نشانه شیعه بودن
از امام صادق (عليه السّلام) روايت شده كه فرمودند: لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يُؤْمِنْ بِكَرَّتِنَا؛ كسى كه ايمان به رجعت ما ندارد از ما نيست. (بحارالانوار، ج53، ص92، ح101)‏
نویسنده: مهدی یوسفیان
رجعت ـ بخش هشتم (نکات و ویژگی ها)


در خواست عضویت جهت دریافت ایمیل
نام:
ایمیل:
montazar.net

نظر سنجی
مایلید در کدام حوزه مطالب بیستری در سایت گذاشته شود؟
معارف مهدویتغرب و مهدویت
وظایف ما در عصر غیبتهنر و فرهنگ مهدویت
montazar.net

سایت های وابسته