سال :
دل نوشته
خوش به حال بهشتی که زیر پای توست؛ مادر
نمی دانم اولین كلمه ای كه می توانم برایت بگویم چیست، نمی دانم از کجا شروع كنم.
از دلت، از قلبت، از عشقت، از صفایت، از مهربانیت، از محبت های بی اندازه ات، از لالایی های كودكانه كه هنوز شب ها در گوشم می پیچد.
دریچه كوچك قلبم را می گشایم، امروز ساعت زنگ زده ای را كه از كودكی همراهم دارم بیرون می آورم و عقربه های كوچكش را به عقب باز می گردانم تا خواب را دوباره میهمان چشمانم كنی.
هنگامی كه با مهر و محبت مرا به بستر خواب دعوت می كنی صدای گام هایت را می شنوم كه در كوچه های مهربانی قدم می زنی و با هر قدم شكوفه های محبت بر جای می گذاری.
مادرم، همیشه با خودم می گویم: خوش به حال بهشتی كه زیر پای توست، خوش به حال بلبلان خوش آوازی كه نغمه سرایی را تو یادشان دادی و خوش به حال دلی كه به تو دل بسته.
شعر
زهرا جان خوش آمدی
اي جلوه گاه رحمت يزدان خوش آمدي
اي فيض بخش عالم امکان خوش آمدي

ميلاد تو، طليعه زيباي خلقت است
اينک به جمع خاک نشينان خوش آمدي

يزدان ز خلقت تو به عالم دميد جان
اي مظهر عنايت رحمان خوش آمدي

زهرايي و بتولي و ريحانه رسول
اي برترين ز جمله نسوان خوش آمدي

با حُسن سرمدي به گلستان احمدي
اي نازنين شکوفه قرآن خوش آمدي

درمدح يک عطاي تو آيات هل اتي
اي مادح تو حضرت سبحان خوش آمدي

ام ابي و مادر سبطين و زينبين
رکن علي عالي عمران خوش آمدي

زهرا، رضيه، راضيه، مرضيه، فاطمه
اسماء تو به شأن تو برهان خوش آمدي

فرمود مصطفي به تو جانم فداي تو
اي جان ماسوا به تو قربان خوش آمدي

کوثر تویی و حضرت مهدي ز نسل توست
اي چشمه سار خير فراوان خوش آمدي

طبع «حسان» ز مدح کمال تو عاجز است
اي جلوه گاه رحمت يزدان خوش آمدي

شاعر: حسان
داستان
شفاعت حضرت فاطمه (س)
امام محمّد باقر علیه السلام می فرماید: چون قیامت برپا شود، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها بر درب ورودی دوزخ توقّف نماید و به درگاه خداوند متعال اظهار دارد: خداوندا! تو مرا فاطمه نامیده ای و وعده دادی هر که دوستدار و علاقه مند به من و ذریّه ام باشد، او را به آتش جهنّم مجازات نخواهی کرد و می دانم که وعده تو حقّ است.
آن گاه از سوی پروردگار متعال ندا می رسد: ای فاطمه! راست می گویی، من تو را فاطمه نامیده ام و وعده داده ام هر که علاقه مند به تو و ذریّه ات بوده و ولایت آن ها را پذیرفته باشد به آتش دوزخ مجازات نخواهم کرد و هم اکنون به وعده خود وفا می کنم.
و آن هایی را که دوست داری و اهل آتش جهنّم هستند، تو می توانی آنها را شفاعت نمایی؛ و من شفاعت و وساطت تو را پذیرا هستم، تا آن که موقعیّت و منزلت تو را نزد ملائکه و انبیاء و اهل محشر آشکار سازم.

پس ای فاطمه! هر که در پیشانی و بین دو چشمان او نوشته باشد که مؤمن هست، می توانی شفاعت نمایی و نجات بخش او از آتش ‍ دوزخ باشی و او را وارد بهشت گردانی.
گلواژه
اهمیت اطاعت از پدر و مادر
رسول اکرم (ص) می فرماید: کسی که دستور الهی را در مورد پدر و مادر اطاعت کند، دو درب از بهشت‏ به رویش باز خواهد شد، اگر فرمان خدا را در مورد یکی از آنها انجام دهد یک درب گشوده می‏ شود.
منبع: کنز العمال، ج ۱۶، ص ۴۶۷
آیات آسمانی
فاطمه! ای گلواژه آفرینش
فاطمه! ای گلواژه آفرینش!
کجا زبان ما را رسد که وصف تو گوییم و کجا به اندیشه ما آید که ذکرتو آریم، و کجا توان قلم بود که نقش حسن تو نویسد و کدام آینه است که درخشش نور تو را بتاباند.

فاطمه! ای بزرگ بانو!
ای نام تو، جامع کمالاتت که گویای عصمت آتش سوز توست. ای آن که دامنت، رسالت سردار توحید را پرورد. ای آن که مهر رخت، خورشید فروزان مریم و آسیه و خدیجه را فزونتر است؛ چرا که جهان بانوان را تو سروری.
ای آن که شهد شهادت سوزانت را از چشمه صداقت و اخلاص چشیده ای. ای آن که بر گرده گیتی، دو ریحانه مصطفی (ص) را مادری،
پس نقش آفرین کربلای 61 تویی؛ آری تویی. ای آنکه بر در بهشت، نامت نقش بسته است، تو مظهر خشم خدایی، تو جلوه گاه رضای حقی.
نویسنده: سید ضیا مرتضوی(بریده ای از کتاب فاطمه گلواژه آفرینش)
کتاب
فاطمه زهرا شادمانی دل پیامبر
در این کتاب بر پایه آیات و روایات شخصیت ناب حضرت زهرا (س) معرفی شده است. این کتاب که جز کتاب های طراز اول درباره حضرت زهراست، زوایای جدیدی از زندگی حضرت را بیان می کند. این کتاب که به زبان عربی با عنوان «فاطمه الزهرا بهجت قلب المصطفی» منتشر شده توسط حسن افتخارزاده سبزواری به بهترین نحو ترجمه گردیده است.

فاطمه زهرا شادمانی دل پیامبر
نویسنده: احمد رحمانی همدانی
ترجمه: حسن افتخارزاده سبزواری
انتشارات بدر، تهران: 1381
مهدویت
فاطمه جان مهدی از نسل توست!
پیامبر گرامی اسلام (ص) در آخرین روزهای حیات به حضرت زهرا (س) می فرمایند:
ای فاطمه! به خداوندی که مرا به راستی برانگیخته، مهدی این امت از فرزندان توست، موقعی که دنیا هرج و مرج شود و آشوب ‌ها پدید آید و راه‌ ها مسدود گردد و اموال یکدیگر را به غارت برند، نه بزرگ ‌تر به کوچک ‌تر رحم کند و نه کوچکتر احترام بزرگتر را نگاه دارد، خداوند کسی را برانگیزد که قلعه ‌های ضلالت و دل‌ های قفل زده را بگشاید و اساس دین را در آخر الزمان استوار سازد، چنان که من در آخر الزمان پایدار کردم و زمین را پراز عدل نماید چنان که از ظلم پر شده باشد....
منبع: بحارالانوار، ج 28،ص 52.